کشف استعدادها وپیشرفت
هر کس ذوق و استعداد ویژه ای دارد و خوشبخت کسی است که آنرا کشف کند.
در جامعه اسلامی ، فضیلت و برتری نتیجه تقوا و شایستگی است و شایستگی نیز، با عمل صالحی که مسلمانان با درستکاری و صداقت و دقت انجام دهند، حاصل می شود. کار و عمل از نظر اسلام واجب و ملاک کامیابی و سعادت دنیا و آخرت انسان می باشد. هدف از سعی و تلاش در زمین بدست آوردن روزی حلال است. بعد از اکتساب روزی حلال ، نوبت به تزکیه آن و انفاق خردمندانه و اخراج حقوق واجب خدایی است .
« مومنان و نمازگزاران حقیقی، انهایند که در مال و دارایی خود، حقی معین و معلوم گردانند- تا به سائلان نیازمند و فقیران آبرومند و محروم رسانند.» (سوره معراج ،آیه های 24-25)
پیامبر (ص) نه تنها مسلمانان را به کار و عمل تشویق می کرد ، بلکه آن را مرکز و محور تکامل بحساب می آورد، زیرا عشق به کار، روح ابداع و نوآوری وتلاش را در انسان زنده نگه می دارد ، وکار بدون میل و رغبت ، نه تنها عامل پیشرفت نیست بلکه موجب رکود و توقف می گردد.
از نظر اسلام ، در گزینش مدیر ، ایمان و باور قلبی او به ارزشمندی کار شرط اساسی است و از نشانه های ایمان ، کار پیوسته و مستمر است. بطوریکه قرآن در مقام دلجویی و تسلیت به پیامبر اکرم می گوید : « ای رسول ، نزدیک است که اگر امت به این قرآن ایمان نیاورند، خودت را از شدت اندوه و تاسف بر آنان هلاک سازی. »
منبع : کتاب سیره پیامبر در رهبری و انسان سازی- الصفار سالم